عسل طبیعی

عسل طبیعی مسعوداز آویشن مریم گلی بادام کوهی خار شتر اکالیپتوس زیره سیاه گرفته شده است

اشنایی با ژله رویال؛ یکی از فرآورده‌های زنبور عسل

آ

فروش ژل رویال.کلنیهای زنبور عسل خورو بیابانک

 کار برداشت ژل رویال . از کلنیهای زنبور عسل در شهرستان خوروبیابانک اغاز شده . وهموطنان میتوانند . ژله رویال

تولیدی اینجانب را  به صورت خالص در شهرهای تهران .اصفهان.. مستقیما .از نمایندگان اینجانب تحویل

بگیرند.  در بقیه شهرهای کشوربصورت مخلوط  با عسل ارسال میشود . چون ژله رویال خالص باید در یخچال نگهداری وبا

یخ حمل شود .ولی هنگامی که با عسل  مخلوط شود .نیاز به  سردخانه ندارد. قیمت هر گرم ژله رویال تولیدی اینجانب در

سال 93 مبلغ 5000 تومان  اعلام شده است. تلفن تماس جهت

 

خرید.03146323303 و09133233295

مح  وووو

 

 


  اشنایی با ژله رویال؛ یکی از فرآورده‌های زنبور 

وقتی برای خرید عسل به برخی مراکز عرضه آن مراجعه می‌کنیم در میان انواع و اقسام عسل‌های تک‌گل
و چند گل با فرآورده‌هایی چون ژله رویال، گرده گل، بره موم و... مواجه می‌شویم. گاهی نیز عسل‌هایی را می‌بینیم که با این فرآورده‌ها ترکیب شده و عرضه می‌شود، اما ژله رویال چگونه تهیه می‌شود و چه خاصیتی دارد؟

ژله رویال

ژله رویال یک ماده غلیظ لیمویی یا کرم رنگ است که در آب حل شده و کمی کف تولید می‌کند. دارای خاصیت اسیدی است؛ PH آن سه و نیم الی چهار و نیم و وزن مخصوص آن حدود 1/1 است. از غدد سر زنبورهای کارگر ترشح می‌شود و تنها غذای اصلی ملکه زنبورهاست. بد نیست بدانید زنبور کارگر و زنبور ملکه از نظر تخم اولیه هیچ تفاوتی با هم ندارند، اما به دلیل آن که ملکه به طور دائم از ژله رویال تغذیه می‌کند، 4 تا 6 سال طول عمر داشته و قدرت باروری بسیار بالایی دارد. این در حالی است که زنبور کارگر تنها 5 تا 6 هفته زنده است و توانایی جفت‌گیری و تولید مثل ندارد. تحقیقات نشان داده است عمر طولانی، قدرت تخم‌ریزی فوق‌العاده و جثه زیبا و بزرگ ملکه به دلیل خواص مغذی ژله رویالی است که مصرف می‌کند. این ژل سرشار از املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B، E و هورمون‌های جنسی است. به همین دلیل است که مصرف آن توسط انسان با تنظیم و تعدیل هورمون‌های جنسی موجب تحریک تمایلات و فعالیت جنسی و افزایش ضریب باروری می‌شود و گاماگلوبین آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان ضعف، لاغری و کم‌اشتهایی مفید و کاهنده موثر استرس و بی‌خوابی است.

محققان معتقدند که ژله رویال حاوی مواد پروتئینی است که در زیبایی و جوانی پوست بسیار موثر است و می‌تواند امراض عصبی را التیام بخشد.

قابل توجه آن که این ژله به دلیل آنزیم‌ها و هورمون‌های طبیعی، حساس به نور و اکسیژن هوا بوده و باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود.

ژله رویال در بازارهای جهانی به شکل مخلوط با آب، عسل، گرده و سایر مکمل‌های غذایی عرضه می‌شود. ژله رویال به شکل کپسول و یا آمپول‌های خوراکی در بازارهای اروپایی و آمریکا متداول است، ولی در ایران فقط به شکل مخلوط با عسل و یا خالص عرضه می‌شود.

ژله رویال که به آن در فارسی شاهنگبین می‌گویند ماده ای است که به وسیله

یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار معمولاً در سنین 2 تا 12 روزگی ترشح

شده و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور در مراحل اولیه رشد

قرار می گیرد

ژله رویال در کرم‌های صورت و ماسک‌های پوستی به عنوان ماده محرک و ضدچروک و پیری بسیار به کار می‌رود و توصیه می‌شود که دو دوره درمانی در سال، یکی در پاییز و دیگری در بهار هر یک به مدت 20 روز باشد. برای هر دوره یا به صورت خالص در بسته های 10 گرمی و یا مخلوط با عسل که در ظرف‌های 125 گرمی عسل مخلوط با ژله باید در این مدت مصرف شود. در مورد مخلوط با عسل بسته به نیاز بدن می‌توان مقدار ژله آن را تا 9 گرم افزایش داد.

متأسفانه مجامع و ارگان‌های دارویی کشورمان شناختی از این ماده ندارند و گرایش و حرکت عملی نیز در جهت شناخت و استفاده دارویی از این ماده تا کنون انجام نشده است؛ و به علت عدم هماهنگی بین زنبورداران و مراکز بهداشتی، تولید در سطح بسیار پایینی است و میزان تقاضا نیز به تبعیت از آن بسیار محدود شده است.

موارد استفاده از ژله رویال

یائسگی، ناتوانی جنسی، نازایی، خستگی مفرط، لک و چروک پوست، دیابت، تحریک سیستم دفاعی بدن، تعادل هورمونی، مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، عدم فعالیت غدد درون ریز، انسداد شریان‌ها، کلسترول بالا، فشار خون، آسم، کنترل وزن، استخوان‌های ضعیف یا شکستگی، کمبود رشد، عفونت مثانه، تورم، کم خونی، مشکلات کبدی، سرطان، انواع آرتریت، کم حافظگی، سوءتغذیه، خستگی روحی، خستگی یا ضعف چشم‌ها، تقویت و نیروزایی زخم‌های داخلی و خارجی.

طریقه مصرف ژله رویال زنبور عسل

روش اول: مصرف ژله رویال به صورت خالص، که بهترین روش مصرف آن به این شکل از طریق زیر زبان قرار دادن مقدار کمی حدوداً 0,6 گرم است. یعنی مقدار معینی ژله رویال را در زیر زبان می‌گذارند و یا به صورت قطره قطره امولسیونی از آن روی زبان می‌ریزند که امکان جذب سریع از طریق خون فراهم می‌شود. در این شکل مصرف باید به وزن شخص توجه کرد. یک میلی گرم ژله رویال برای واحد وزن (کیلوگرم) در روز توصیه می‌شود، که در صورت بسته بندی به شکل کپسول نیز می‌توان آن را در روزهای مشخص و در نوع کپسول‌های خاص مصرف کرد.

روش دوم: مخلوط با عسل، در این روش 3 گرم ژله در 125 گرم عسل مخلوط می‌شود. این عسل حدوداً 18 ماه قابل نگهداری است، که هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را زیر زبان قرار داده تا با بزاق مخلوط گردد. مصرف هر 125 گرم عسل و ژله باید حدوداً 10 روز طول بکشد.
ژله رویال

ژله رویال یا عسل سلطنتی

ژله رویال که به آن در فارسی شاهنگبین می‌گویند ماده ای است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار معمولاً در سنین 2 تا 12 روزگی ترشح شده و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور در مراحل اولیه رشد قرار می گیرد.

علت اختلاف بین خوراک ملکه با زنبورهای کارگر و خواص ژله رویال موضوع اساسی مطالعات دوبل وفر، پژوهشگر آلمانی است. وی در دنباله دیگر محققین آمریکایی با 13 سال پشتکار تمام به جستجو پرداخت و به این نتیجه رسید که سرّ زیبایی و نیرومندی ملکه و عمر دراز ملکه و اختلاف طول عمر آن با سایر زنبوران در این ماده حیات بخش (شاهنگبین) نهفته است.

حال درمی یابیم چرا دو زنبور که یکی از انگبین (عسل) و دیگری از شاه انگبین (ژله رویال) تغذیه می‌شوند تفاوت طول عمر دارند. ژله رویال از نظر کیفی اساساً از دو ماده دزوکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) و ویتامین B5(اسید پانتوتنیک) تشکیل شده است.

در سال 1964 Inoue and Inoue در مقاله‌ای که در این باره نوشته، بازار مصارف فروش این ماده را مورد بررسی قرار داد. در حدود سال 1962 میلادی ظاهراً زنبورداران نسبت به تولید و بازار فروش این ماده خیلی امیدوار بودند. بزرگ‌ترین مانع رواج ژله رویال، این بود که هیچ‌کس اعداد و ارقامی که ثابت کند این ماده اثر معالج دارد عرضه نکرده است. در ایتالیا ژله رویال به شکل‌های مختلف مخلوط با آب و الکل، ماده لیوفیلیزه، مخلوط یک درصد با عسل و به صورت آمپول عرضه می‌شود.

محققان معتقدند که ژله رویال حاوی مواد پروتئینی است که در زیبایی و جوانی

پوست بسیار موثر است و می‌تواند امراض عصبی را التیام بخشد

خواص شیمیایی ژله رویال

تجزیه شیمیایی ژله رویال نشان می‌دهد که این ماده دارای آب، پروتئین، چربی و مواد احیاکننده، خاکستر و مقداری مواد مشخص نشده می‌باشد. این ماده دارای انواع ویتامین‌های گروه B، قندها، استرول‌ها، تعدادی از اسیدهای چرب و آنتی بیوتیک است. شاهنگبین سرشار از هورمون‌های آمیزشی و ویتامین E است که فعالیت‌های آمیزشی را تحریک می‌کند.

طول عمر حشرات، موش‌ها، خوکچه های هندی و دیگر جانوران آزمایشگاهی که به جیره آن‌ها مقدار زیادی شاهنگبین افزوده شده است (مورو، اوسمان، جانسون ودیگران) به اندازه یک سوم زیاد شده است؛ تخم گذاری مرغان افزایش یافته است و مرغان پیر تخم گذاری را از سر گرفته‌اند. آزمایش‌های باکتری شناسی نشان داده‌اند که شاهنگبین نه تنها کاملاً بدون میکروب است، بلکه دارای خواص باکتری کش نیز هست. از آنجا که شاهنگبین یک ماده غذایی است، این منطقی به نظر می رسد که حاوی مواد آنتی بیوتیک نیز باشد.

خواص درمانی ژله به طور خلاصه:

1- میکروب کش و ضدعفونی کننده

2- تقویت کننده قوای جنسی (درمان سردمزاجی)

3- موثر در افزایش طول عمر

4- موثر در درمان بیماری‌های قلبی و عصبی

5- ترکیب آن با گرده و عسل جلوگیری کننده پیری زودرس است.

6- محرک عمومی، تنظیم کننده متابولیسم، تقویت کننده

7- ضد کم خونی، تنظیم کننده فشارخون، نیرو بخش و طراوت بخش.

8- پیشگیری از پیر شدن بافت‌های بدن، خستگی‌های شدید و یائسگی.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

+ نوشته شده در  دوشنبه یکم خرداد 1391ساعت 10:56  توسط محمد رضا مسعود  | 

اشنایی با ژله رویال؛ یکی از فرآورده‌های زنبور عسل

آ

فروش ژل رویال.کلنیهای زنبور عسل خورو بیابانک

 کار برداشت ژل رویال . از کلنیهای زنبور عسل در شهرستان خوروبیابانک اغاز شده . وهموطنان میتوانند . ژله رویال

تولیدی اینجانب را  به صورت خالص در شهرهای تهران .اصفهان.. مستقیما .از نمایندگان اینجانب تحویل

بگیرند.  در بقیه شهرهای کشوربصورت مخلوط  با عسل ارسال میشود . چون ژله رویال خالص باید در یخچال نگهداری وبا

یخ حمل شود .ولی هنگامی که با عسل  مخلوط شود .نیاز به  سردخانه ندارد. قیمت هر گرم ژله رویال تولیدی اینجانب در

سال 93 مبلغ 5000 تومان  اعلام شده است. تلفن تماس جهت

 

خرید.03146323303 و09133233295

وقتی برای خرید عسل به برخی مراکز عرضه آن مراجعه می‌کنیم در میان انواع و اقسام عسل‌های تک‌گل
و چند گل با فرآورده‌هایی چون ژله رویال، گرده گل، بره موم و... مواجه می‌شویم. گاهی نیز عسل‌هایی را می‌بینیم که با این فرآورده‌ها ترکیب شده و عرضه می‌شود، اما ژله رویال چگونه تهیه می‌شود و چه خاصیتی دارد؟

ژله رویال

ژله رویال یک ماده غلیظ لیمویی یا کرم رنگ است که در آب حل شده و کمی کف تولید می‌کند. دارای خاصیت اسیدی است؛ PH آن سه و نیم الی چهار و نیم و وزن مخصوص آن حدود 1/1 است. از غدد سر زنبورهای کارگر ترشح می‌شود و تنها غذای اصلی ملکه زنبورهاست. بد نیست بدانید زنبور کارگر و زنبور ملکه از نظر تخم اولیه هیچ تفاوتی با هم ندارند، اما به دلیل آن که ملکه به طور دائم از ژله رویال تغذیه می‌کند، 4 تا 6 سال طول عمر داشته و قدرت باروری بسیار بالایی دارد. این در حالی است که زنبور کارگر تنها 5 تا 6 هفته زنده است و توانایی جفت‌گیری و تولید مثل ندارد. تحقیقات نشان داده است عمر طولانی، قدرت تخم‌ریزی فوق‌العاده و جثه زیبا و بزرگ ملکه به دلیل خواص مغذی ژله رویالی است که مصرف می‌کند. این ژل سرشار از املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B، E و هورمون‌های جنسی است. به همین دلیل است که مصرف آن توسط انسان با تنظیم و تعدیل هورمون‌های جنسی موجب تحریک تمایلات و فعالیت جنسی و افزایش ضریب باروری می‌شود و گاماگلوبین آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان ضعف، لاغری و کم‌اشتهایی مفید و کاهنده موثر استرس و بی‌خوابی است.

محققان معتقدند که ژله رویال حاوی مواد پروتئینی است که در زیبایی و جوانی پوست بسیار موثر است و می‌تواند امراض عصبی را التیام بخشد.

قابل توجه آن که این ژله به دلیل آنزیم‌ها و هورمون‌های طبیعی، حساس به نور و اکسیژن هوا بوده و باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود.

ژله رویال در بازارهای جهانی به شکل مخلوط با آب، عسل، گرده و سایر مکمل‌های غذایی عرضه می‌شود. ژله رویال به شکل کپسول و یا آمپول‌های خوراکی در بازارهای اروپایی و آمریکا متداول است، ولی در ایران فقط به شکل مخلوط با عسل و یا خالص عرضه می‌شود.

ژله رویال که به آن در فارسی شاهنگبین می‌گویند ماده ای است که به وسیله

یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار معمولاً در سنین 2 تا 12 روزگی ترشح

شده و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور در مراحل اولیه رشد

قرار می گیرد

ژله رویال در کرم‌های صورت و ماسک‌های پوستی به عنوان ماده محرک و ضدچروک و پیری بسیار به کار می‌رود و توصیه می‌شود که دو دوره درمانی در سال، یکی در پاییز و دیگری در بهار هر یک به مدت 20 روز باشد. برای هر دوره یا به صورت خالص در بسته های 10 گرمی و یا مخلوط با عسل که در ظرف‌های 125 گرمی عسل مخلوط با ژله باید در این مدت مصرف شود. در مورد مخلوط با عسل بسته به نیاز بدن می‌توان مقدار ژله آن را تا 9 گرم افزایش داد.

متأسفانه مجامع و ارگان‌های دارویی کشورمان شناختی از این ماده ندارند و گرایش و حرکت عملی نیز در جهت شناخت و استفاده دارویی از این ماده تا کنون انجام نشده است؛ و به علت عدم هماهنگی بین زنبورداران و مراکز بهداشتی، تولید در سطح بسیار پایینی است و میزان تقاضا نیز به تبعیت از آن بسیار محدود شده است.

موارد استفاده از ژله رویال

یائسگی، ناتوانی جنسی، نازایی، خستگی مفرط، لک و چروک پوست، دیابت، تحریک سیستم دفاعی بدن، تعادل هورمونی، مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، عدم فعالیت غدد درون ریز، انسداد شریان‌ها، کلسترول بالا، فشار خون، آسم، کنترل وزن، استخوان‌های ضعیف یا شکستگی، کمبود رشد، عفونت مثانه، تورم، کم خونی، مشکلات کبدی، سرطان، انواع آرتریت، کم حافظگی، سوءتغذیه، خستگی روحی، خستگی یا ضعف چشم‌ها، تقویت و نیروزایی زخم‌های داخلی و خارجی.

طریقه مصرف ژله رویال زنبور عسل

روش اول: مصرف ژله رویال به صورت خالص، که بهترین روش مصرف آن به این شکل از طریق زیر زبان قرار دادن مقدار کمی حدوداً 0,6 گرم است. یعنی مقدار معینی ژله رویال را در زیر زبان می‌گذارند و یا به صورت قطره قطره امولسیونی از آن روی زبان می‌ریزند که امکان جذب سریع از طریق خون فراهم می‌شود. در این شکل مصرف باید به وزن شخص توجه کرد. یک میلی گرم ژله رویال برای واحد وزن (کیلوگرم) در روز توصیه می‌شود، که در صورت بسته بندی به شکل کپسول نیز می‌توان آن را در روزهای مشخص و در نوع کپسول‌های خاص مصرف کرد.

روش دوم: مخلوط با عسل، در این روش 3 گرم ژله در 125 گرم عسل مخلوط می‌شود. این عسل حدوداً 18 ماه قابل نگهداری است، که هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را زیر زبان قرار داده تا با بزاق مخلوط گردد. مصرف هر 125 گرم عسل و ژله باید حدوداً 10 روز طول بکشد.
ژله رویال

ژله رویال یا عسل سلطنتی

ژله رویال که به آن در فارسی شاهنگبین می‌گویند ماده ای است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار معمولاً در سنین 2 تا 12 روزگی ترشح شده و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور در مراحل اولیه رشد قرار می گیرد.

علت اختلاف بین خوراک ملکه با زنبورهای کارگر و خواص ژله رویال موضوع اساسی مطالعات دوبل وفر، پژوهشگر آلمانی است. وی در دنباله دیگر محققین آمریکایی با 13 سال پشتکار تمام به جستجو پرداخت و به این نتیجه رسید که سرّ زیبایی و نیرومندی ملکه و عمر دراز ملکه و اختلاف طول عمر آن با سایر زنبوران در این ماده حیات بخش (شاهنگبین) نهفته است.

حال درمی یابیم چرا دو زنبور که یکی از انگبین (عسل) و دیگری از شاه انگبین (ژله رویال) تغذیه می‌شوند تفاوت طول عمر دارند. ژله رویال از نظر کیفی اساساً از دو ماده دزوکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) و ویتامین B5(اسید پانتوتنیک) تشکیل شده است.

در سال 1964 Inoue and Inoue در مقاله‌ای که در این باره نوشته، بازار مصارف فروش این ماده را مورد بررسی قرار داد. در حدود سال 1962 میلادی ظاهراً زنبورداران نسبت به تولید و بازار فروش این ماده خیلی امیدوار بودند. بزرگ‌ترین مانع رواج ژله رویال، این بود که هیچ‌کس اعداد و ارقامی که ثابت کند این ماده اثر معالج دارد عرضه نکرده است. در ایتالیا ژله رویال به شکل‌های مختلف مخلوط با آب و الکل، ماده لیوفیلیزه، مخلوط یک درصد با عسل و به صورت آمپول عرضه می‌شود.

محققان معتقدند که ژله رویال حاوی مواد پروتئینی است که در زیبایی و جوانی

پوست بسیار موثر است و می‌تواند امراض عصبی را التیام بخشد

خواص شیمیایی ژله رویال

تجزیه شیمیایی ژله رویال نشان می‌دهد که این ماده دارای آب، پروتئین، چربی و مواد احیاکننده، خاکستر و مقداری مواد مشخص نشده می‌باشد. این ماده دارای انواع ویتامین‌های گروه B، قندها، استرول‌ها، تعدادی از اسیدهای چرب و آنتی بیوتیک است. شاهنگبین سرشار از هورمون‌های آمیزشی و ویتامین E است که فعالیت‌های آمیزشی را تحریک می‌کند.

طول عمر حشرات، موش‌ها، خوکچه های هندی و دیگر جانوران آزمایشگاهی که به جیره آن‌ها مقدار زیادی شاهنگبین افزوده شده است (مورو، اوسمان، جانسون ودیگران) به اندازه یک سوم زیاد شده است؛ تخم گذاری مرغان افزایش یافته است و مرغان پیر تخم گذاری را از سر گرفته‌اند. آزمایش‌های باکتری شناسی نشان داده‌اند که شاهنگبین نه تنها کاملاً بدون میکروب است، بلکه دارای خواص باکتری کش نیز هست. از آنجا که شاهنگبین یک ماده غذایی است، این منطقی به نظر می رسد که حاوی مواد آنتی بیوتیک نیز باشد.

خواص درمانی ژله به طور خلاصه:

1- میکروب کش و ضدعفونی کننده

2- تقویت کننده قوای جنسی (درمان سردمزاجی)

3- موثر در افزایش طول عمر

4- موثر در درمان بیماری‌های قلبی و عصبی

5- ترکیب آن با گرده و عسل جلوگیری کننده پیری زودرس است.

6- محرک عمومی، تنظیم کننده متابولیسم، تقویت کننده

7- ضد کم خونی، تنظیم کننده فشارخون، نیرو بخش و طراوت بخش.

8- پیشگیری از پیر شدن بافت‌های بدن، خستگی‌های شدید و یائسگی.

 

 

+ نوشته شده در  دوشنبه یکم خرداد 1391ساعت 10:55  توسط محمد رضا مسعود  | 

ژله رویال زنبور عسل ژله سلطنتی .شیر زنبور عسل

 

بعضي از زنبورداران ژله رويال را يكي ديگر از توليدات قابل فروش زنبور عسل تلقي مي كنند. در سال ۱۹۶۴ انيو و انيو (inue and inue) در مقاله اي كه در اين باره نوشته اند، بازار و مصارف فروش اين ماده را مورد بررسي قرار دادند. در حدود سال ۱۹۶۲ ميلادي ظاهراً زنبورداران نسبت به توليد و بازار فروش اين ماده خيلي اميدوار بودند. بزرگترين مانع رواج بازار ژله رويال، اين بود كه هيچكس اعداد و ارقامي كه ثابت كند اين ماده اثر معالج دارد، عرضه نكرده است. در ايتاليا ژله رويال به شكل هاي مختلف مخلوط در آب و الكل، ماده ليوفيليزه، مخلوط يك درصد با عسل و به صورت آمپول عرضه مي شود.


خواص فيزيكي ژله رويالژله رويال ماده است ژلاتيني سفيدرنگ مايل به زرد روشن، كلوئيدي و چسبناك. در آب حل شده و كمي كف توليد مي كند كه داراي خاصيت اسيدي است. PH آب ۳‎/۵ الي ۴‎/۵ و وزن مخصوص آن حدود ۱‎/۱ است.


خواص شيميايي ژله رويال
تجربه شيميايي ژله رويال نشان مي دهد اين ماده ۶۶ درصد آب، ۱۲‎/۳۴ درصد پروتئين، ۵‎/۳۶ درصد چربي، ۱۲‎/۵ درصد مواد احياكننده (Reducing substance 82/0) درصد خاكستر و ۲‎/۸ درصد مواد مشخص نشده مي باشد. اين ماده داراي انواع ويتامين هاي (گروه B)، قندها، استرول ها، تعدادي از اسيدهاي چرب و آنتي بيوتيك (Hydroxy decanoic acid) است. از آنجا كه شاهنگبين يك ماده غذايي است، اين منطقي به نظر مي رسد كه حاوي مواد آنتي بيوتيك نيز باشد.


خواص درماني ژله رويال
ژله رويال سال ها يك ماده اعجاب انگيز و معجزه آسا تلقي مي شده است. از سال ۱۸۲۵ اين ماده مورد مطالعات وسيعي قرار گرفته است. همچنين ژله رويال به وسيله بعضي از اشخاص ايده آليست به عنوان درمان هر درد به شدت مورد تبليغ واقع شده است. اين ماده را كه به شير زنبور هم معروف است، با بعضي كرم ها و روغن ها مخلوط كرده اند و به عنوان دارو و شير زيبايي مورد استفاده قرار داده اند. متخصصين زنبورشناسي ثابت كرده اند كه ژله رويال ميكروب كش و ضدعفوني كننده است به همين جهت براي مدت طولاني سالم مي ماند. در سال ۱۹۳۵ هانري ال، هيل در آن هورموني پيدا كرد كه تقويت كننده غده هاي جنسي است. لذا خورنده آن علاوه بر اينكه بنيه اش تقويت و داراي طول عمر مي شود از نظر جنسي هم تا مدت طولاني قواي خود را حفظ مي كند. در سال ۱۹۵۵ ويلون طي تحقيقاتي ثابت كرد به وسيله ژله رويال مي توان امراض عصبي را درمان كرد و نارسايي هاي قلب را برطرف كرد. در آمريكا نيز دانشمندان در حال مطالعه بر روي تأثير ژله رويال در درمان سرطان هستند. اطبا متفق القولند كه ژله رويال به علت داشتن ويتامين، هورمون و املاح معدني براي انسان بسيار مفيد است. منتهي در خوردن آن نبايد افراط نمود زيرا ممكن است عوارض نامطلوبي از قبيل اختلالات ناشي از زيادي ويتامين و حتي مسموميت ايجاد كند. بنابراين تجويز آن بايد به دستور متخصص باشد. عده اي از دانشمندان ژله رويال را براي افزايش طول عمر انسان توصيه مي كنند. دكتر هورو (فرانسوي) عقيده دارد كه فرآورده هايي كه از ژله رويال، عسل و گرده (Pollen) به دست مي آيد يك داروي عالي براي پيشگيري موقت پيري زودرس هستند. استفاده اصلي ژله رويال در مصارف آرايشي است. كرم هايي كه با ژله رويال مخلوط مي گردند اثر فوق العاده اي روي پوست مي گذارند. ساير خواص درماني آن عبارتند از: محرك عمومي، تنظيم كننده متابوليسم، پيشگيري كننده از تمام بيماري هاي عفوني، تقويت كننده، ضد كم خوني، تنظيم كننده فشار خون، نيروبخش و طراوت بخش و تقويت كننده نيروي جنسي.


موارد مصرفكم اشتهايي، ضعف و لاغري، فشار عصبي، كار فكري بيش از حد، ناتواني جنسي، سردمزاجي، پيشگيري از پير شدن بافت هاي بدن، خستگي هاي شديد، يائسگي، بيماري هاي عفوني.


طريقه مصرف:
۱ـ ژله رويال خالص
۲ـ مخلوط با عسل (۱ الي ۵ گرم ژله رويال در ۱۲۵ گرم عسل)
۳ـ مخلوط با عسل و گرده
۴ـ ژله رويال مخلوط در آب يا مواد ديگر.
۵ـ ژله رويال در ساير مكمل هاي غذايي
۶ـ استفاده از ژله رويال به عنوان يك عنصر محرك به علت داشتن ويتامين B5 (سيد پانتوتنيك) در بسياري از توليدات بهداشتي مهمترين مصرف ژله رويال كه امروزه در بيشتر كشورهاي خارجي معقول است تزريق زيرپوستي (Apiserum) يا درون ماهيچه اي آن است و از طريق زير زبان هم مورد استعمال زياد دارد زيرا به سرعت توسط مخاط هاي زير زبان جذب شده و بدون گذشتن از روده وارد جريان خون مي گردد. در طريقه زير زباني به وسيله قاشق شيشه اي مخصوص بيمار مقدار معيني ژله رويال را زير زبان مي گذارد و يا به صورت قطره قطره امولسيوني از آن روي زبان مي ريزد. مصرف زيرزباني ژله رويال، امكان جذب سريع عناصر فعال آن را بدون دخالت شيره معده، فراهم مي كند. بنابه عقيده برخي از دانشمندان مصرف ژله رويال بايد با وزن انسان رابطه مستقيم داشته باشد و اين رابطه مقدار يك ميلي گرم ژله رويال خالص براي هر كيلوگرم وزن در روز مي باشد. به علاوه بنابه نظريه اي چون ممكن است اسيد معده در خاصيت اصلي ژله تغييري حاصل نمايد در ممالك مترقي ژله را در داخل كپسول هايي شبيه گريدين پر مي كنند. اين كپسول ها در داخل معده حل نمي شود در نتيجه كپسول مستقيماً وارد روده مي شود و در آنجا هضم شده مستقيماً وارد خون مي گردد.

 پيشنهاد مقدار و مدت مصرف ژله رويال:
الف) كودكان بيش از يكسال ۲۰ الي ۳۰ ميلي گرم قبل از صبحانه.
ب) بزرگسالان ۵۰ الي ۱۰۰ ميلي گرم در سه وعده قبل از غذا.


شكل توصيه شده مصرف آن، به صورت دو دوره درماني بيست و يكروزه، يكي در پاييز و ديگري در بهار مي باشد. در هر دوره درمان دو ظرف ۱۲۵ گرمي عسل، هر ظرف را با ۶ گرم ژله رويال مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا يك قاشق مرباخوري از اين مخلوط زير زبان قرارداده تا با بزاق دهان مخلوط گردد. اين شكل مصرف بهترين روش ممكن است. مصرف هر ۱۲۵ گرم عسل و ژله رويال بايد يك و نيم هفته طول بكشد. براي كودكان از مقادير كمتري ۲ـ۱ گرم را به رويال در ۱۲۵ گرم عسل استفاده مي شود. اگر امكان تهيه ژله رويال خالص باشد هر روز صبح به اندازه يك نخود فرنگي ريز از آن جدا كرده و زيرزبان بگذاريد و اين كار را به مدت سه هفته ادامه دهيد.


امروزه ژله رويال در كارخانه هاي داروسازي مصرف زيادي دارد و به صورت آمپول و قرص در دسترس مشتريان قرار مي گيرد. ولي متأسفانه در كشورمان به استثناي برخي از زنبورداري هاي بزرگ توجهي به توليد اين ماده نمي شود و درنتيجه اين ثروت بزرگ ندانسته به باد مي رود. اين ماده در دنيا و از جانب برخي از كشورها به قيمت بالا و قابل توجهي خريداري مي شود. زنبورداراني كه در اقصي نقاط كشور به زنبورداري مشغول هستند، به علت عدم اطلاع از اهميت اين ماده گرانبها يا عدم آشنايي با برداشت ژله يا در عين حال به علت نبودن بازار فروش براي اين محصول حجره هاي ملكه را كه حاوي اين ماده ارزنده است بي پروا خراب كرده و به دور مي اندازند.

متأسفانه مجامع و ارگان هاي دارويي كشورمان يا شناختي از اين ماده ندارند يا گرايش و حركت عملي در جهت استفاده دارويي از اين ماده مشاهده نگرديده است و به اين علت ميزان تقاضا محدود است. در طي مدت ۶ـ۵ ماه از سال به طور نرمال معمولاً حدود ۲۰۰ گرم ژله از يك كندو با كلني قوي توليد شده و به هدر مي رود، البته با استفاده از روش هاي توليد مي توان در طول يكسال بيش از ۵۰۰ گرم ژله توليد نمود.

+ نوشته شده در  پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت 1391ساعت 11:54  توسط محمد رضا مسعود  | 

ژله رویال محصول جدید عسل طبیعی مسعود

بازدید کننده محترم مطالب صفحه  اول  ثابت است .جهت مشاهده مطالب جدید
 
ومتنوع به قسمت نوشتهای پیشین مراجعه فرمایید 
-------------------------------------------------------------
 

بنا به درخواست دوستان وهمشهریان جمع اوری محدود ژله رویال از زنبورستان اینجانب برای اولین بار شروع شده است کسانی که به این غذای شفا بخش احتیاج دارند . به اینجانب مراجعه یا تماس گیرند.

.

شاه‌انگبین یا ژلهٔ رویال (به انگلیسی: Royal jelly) از محصولات زنبورعسل می‌باشد.

شاه‌انگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبورهای عسل تهیه می‌شود و معمولاً همه لاروها در سه روز اول زندگی از شاه‌انگبین تغذیه می‌کنند، اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر می‌کند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده می‌گیرد، و تنها ملکه تا آخر عمر بر شاه‌انگبین تغذیه می‌کند وبه نظر می‌رسد که این نوع غذا باعث به وجود آمدن اختلافات اساسی بین زنبورهای ماده و ملکه می‌گردد به طوری که طول مدت زندگی ملکه بیش از پنجاه و دو برابر طول زندگی زنبورهای کارگر است واز لحاظ حجم نیز ملکه دو تا سه برابر کارگرها می‌باشد.

شاه‌انگبین توسط زنبورهای پرستار تولید می‌شود واین زنبورها در روز ششم زندگی اقدام به ترشح شاه‌انگبین می‌کنند که در حقیقت مایعی سفید رنگ است که در تغذیه لاروها و به ویژه ملکه به کار می‌رود. اما این ترشحات در روز دوازدهم قطع می‌گردد و لاروهای پرستار این وظیفه را به نسل دیگری از لاروها که سن آن‌ها کمتر است می سپارند.[۱]

زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود می‌باشند بنام غدد زیرحلقی[۲] که توانایی تولید این ماده را از سن ۱۰ الی ۱۵ روزگی دارند. رنگ شاه‌انگبین از سفید شیری تا زرد روشن بوده و ترش مزه می‌باشد. ملکه در زمان زندگی تنها با ژله رویال تغذیه می‌شود. تمامی لاروها در سه روز اول لاروی با این ماده تغذیه شده و بعد از ۳ روزگی آن‌هایی که قرار است تبدیل به کارگر شوند با عسل و گرده تغذیه شده و آن لاروی که قرار است به ملکه تبدیل شود فقط با ژله رویال تغذیه شده. شاه‌انگبین زود فاسد می‌شود و باید بعد برداشت مصرف شود.

شاه‌انگبین به صورت قرص و خشک شده در آمریکا موجود می‌باشد. شاه‌انگبین دارای ویتامین‌های آ، سی، ای و دی به ویژة ب۱۲، ب۶، ب۲ و ب۱ می‌باشد.[۳]

خاصیت‌ها

شاه‌انگبین یک ماده غذائی بسیار ارزشمند و داروئی است که در درمان بسیاری از ناتوانی‌ها و امراض موثر می‌باشد از جمله در کاهش چربی خون، تنظیم هورمون‌ها، کمک به باروری و تسریع در بهبودی ناتوانی جنسی، کمک به رشد استخوان، محرک رشد، اشتهاآور، رفع سختی رگ‌ها، بهبودی روماتیسم مفصلی، درمان افسردگی، افزایش دهنده مقاومت بدن در مقابله با عفونت‌ها و جلوگیری از پیری زودرس بسیار موثر است.

نحوه نگهداری: به خاطروجود آنزیم‌ها و هورمون‌های موجود در ژله رویال بهتر است از تماس با نور و اکسیژن هوا جلوگیری نمود تا تجزیه نشود و الزاما در یخچال یا فریزر نگهداری شود.

ژله رویال به علت دارا بودن ماده‌ای بنام استیل کولین که نقش اساسی در نقل و انتقال پیام‌های عصبی ایفا می‌کند برای پیشگشری و درمان مشکلات عصبی نظیر آلزایمر، رعشه، اضطراب کاربرد دارد و همچنین در فعالیت‌های فکری زیاد هم می‌توان از این ماده استفاده کرد. در ضمن به خاطر داشتن همین ماده (استیل کولین) از رسوب کلسترول در جداره رگ‌ها که باعث سفت شدن دیواره رگ‌ها می‌شود و سکته را به‌دنبال دارد می‌کاهد.[۴]

در شاه‌انگبین مقدار فراوانی کلاژن موجود می‌باشد که در استحکام یاخته‌ها با یکدیگر نقش اساسی بازی می‌کند به ویژه یاخته‌های پوست.

منابع

  1. اسرار درمان با عسل، تالیف: سوفی لاکوست، ترجمه دکتر احسان مقدس، انتشارات نیلوبرگ تهران، چاپ اول بهمن ۱۳۸۷
  2. Hypopharyngeal
  3. کتاب پرورش زنبور عسل دکتر نعمت الله شهرستانی و کتاب زنبور عسل مهندس سید جاود سعادتمند و همجنین نشریه طب سنتی و مکمل.
  4. کتاب پرورش زنبور عسل دکتر نعمت الله شهرستانی و کتاب زنبور عسل مهندس سید جاوید سعادتمند و همچنین نشریه طب سنتی و مکمل.





روش مصرف ژله رویال

رایجترین شکلی که می شود ژله رویال را مشاهده کرد مخلوط عسل با این ماده است . که در اندازه های 3 گرم در 125 گرم عسل به کار می رود .

عسل مخلوط با ژله رویال حدود 18 ماه قابل نگهداری است . البته به شرطی که آن را در یک قوطی تیره قرار داده و در محیط نسبتاً خنکی نگهداری شود . برای حفظ خواص وعناصر فعال ژله رویال ، رعایت این اصول برای ذخیره سازی آن ضروری است . اگر بتوانید ژله رویال خالص را از زنبوردار تهیه کنید آن را در فریزر نگهداری کرده و به مصرف برسانید . این روش ( نگهداری در فریزر) بهترین روش نگهداری ژله رویال می باشد که خواص آن را تا دوسال حفظ می نماید . روش های دیگر عرضه ژله رویال به صورت آمپول و پودر نیز وجود دارد که با توجه به تغییرات صورت گرفته در طول تهیه خیلی از خواص ژله در آن ها از بین رفته است . به این دلیل اگر این ژله ها را به ملکه زنبورعسل بدهیم از خوردن آن امتناع می کند .

برای استفاده از ژله دو دوره درمانی توصیه می شود . یکی در بهار و دیگری در پائیز که مدت هر یک 21 روز باشد . برای هر  دوره درمان ضروری است که دو ظرف 125 گرمی عسل مصرف شود ( یعنی در مجموع 6 گرم ژله رویال ) . هر روز صبح یک قاشق مربا خوری عسل همراه با ژله رویال به صورت ناشتا که باید آن را زیر زبان قرار داد تا با بزاق مخلوط شود . این روش بهترین روش مصرف است . مصرف زیر زبانی ژله رویال امکان جذب سریع عناصر فعال آن را بدون دخالت شیره معده که این کار را فقط کند می سازد و مختل می کند ، فراهم می سازد . مصرف هر ظرف 125 گرمی باید یک هفته و نیم طول بکشد . اگر احساس می کنید که نیاز به درمان قوی تری دارید ، می توانید از سه ظرف 125 گرمی عسل مخلوط با ژله استفاده کنید و کل ژله رویال را به 9 گرم برسانید .

در صورتی که ژله رویال خالص یخ زده در اختیار دارید هر روز صبح ناشتا به اندازه نصف یک نخود از آن جدا کرده و زیر زبان بگذارید و این کار را به مدت سه هفته انجام دهید .

منبع : عسل برای سلامتی شما ترجمه ساعد زمان



+ نوشته شده در  سه شنبه دوازدهم اردیبهشت 1391ساعت 10:25  توسط محمد رضا مسعود  | 

روش مصرف ژله رویال

رایجترین شکلی که می شود ژله رویال را مشاهده کرد مخلوط عسل با این ماده است . که در اندازه های 3 گرم در 125 گرم عسل به کار می رود .

عسل مخلوط با ژله رویال حدود 18 ماه قابل نگهداری است . البته به شرطی که آن را در یک قوطی تیره قرار داده و در محیط نسبتاً خنکی نگهداری شود . برای حفظ خواص وعناصر فعال ژله رویال ، رعایت این اصول برای ذخیره سازی آن ضروری است . اگر بتوانید ژله رویال خالص را از زنبوردار تهیه کنید آن را در فریزر نگهداری کرده و به مصرف برسانید . این روش ( نگهداری در فریزر) بهترین روش نگهداری ژله رویال می باشد که خواص آن را تا دوسال حفظ می نماید . روش های دیگر عرضه ژله رویال به صورت آمپول و پودر نیز وجود دارد که با توجه به تغییرات صورت گرفته در طول تهیه خیلی از خواص ژله در آن ها از بین رفته است . به این دلیل اگر این ژله ها را به ملکه زنبورعسل بدهیم از خوردن آن امتناع می کند .

برای استفاده از ژله دو دوره درمانی توصیه می شود . یکی در بهار و دیگری در پائیز که مدت هر یک 21 روز باشد . برای هر  دوره درمان ضروری است که دو ظرف 125 گرمی عسل مصرف شود ( یعنی در مجموع 6 گرم ژله رویال ) . هر روز صبح یک قاشق مربا خوری عسل همراه با ژله رویال به صورت ناشتا که باید آن را زیر زبان قرار داد تا با بزاق مخلوط شود . این روش بهترین روش مصرف است . مصرف زیر زبانی ژله رویال امکان جذب سریع عناصر فعال آن را بدون دخالت شیره معده که این کار را فقط کند می سازد و مختل می کند ، فراهم می سازد . مصرف هر ظرف 125 گرمی باید یک هفته و نیم طول بکشد . اگر احساس می کنید که نیاز به درمان قوی تری دارید ، می توانید از سه ظرف 125 گرمی عسل مخلوط با ژله استفاده کنید و کل ژله رویال را به 9 گرم برسانید .

در صورتی که ژله رویال خالص یخ زده در اختیار دارید هر روز صبح ناشتا به اندازه نصف یک نخود از آن جدا کرده و زیر زبان بگذارید و این کار را به مدت سه هفته انجام دهید .

منبع : عسل برای سلامتی شما ترجمه ساعد زمان
+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و چهارم فروردین 1391ساعت 10:3  توسط محمد رضا مسعود  | 

ژله رویال و کاربردهای آن

 
کاربرد غذایی (به عنوان مکمل غذایی)

ژله رویال به گروهی از تولیدات مربوط است که بطور کلی در حکم تمام کننده غذایی بشمار آورده می شود. اینها تولیداتی هستند که نه برای مقدار کالری آنها و نه برای لذت مصرف می شوند، بلکه برای تکمیل غذای روزمره با موادیکه ممکن است به آن نیاز داشته باشند مصرف می شوند.اثرات مثبت ژل روی تولید مثل مرغ، بلدرچین و خرگوش گزارش شده که این اثرات لزوماً نه به لحاظ تأثیرات شبه هورمونی بوده است. خرگوش ها در برابر مکمل جیره غذائی عادی با ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم ژله رویال به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، افزایش باروری و رشد جنین عکس العمل نشان دادند. بلدرچین خطاب ژاپنی زودتر به بلوغ جنسی رسید و تخمهای بیشتری بعد از تکمیل جیره غذایی با دزهای زیاد ژله رویال گذاشت.

به عنوان ترکیبی در فرآورده های غذایی

مخلوطی از ژله رویال در عسل طبیعی (۳-۱ % ژله رویال) احتمالاً متداول ترین روشی است که در آن ژله رویال به عنوان یکی از اجزاء مخلوط ماده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزایای این فرآورده آن است که به هیچ تکنولوژی خاصی نیاز نداشته و عسل هر گونه تغییرات قابل رویت را در ژله رویال می پوشاند. فرآورده نهایی خوشمزه بوده و اثرات مفید هر دو فرآورده را فراهم می کند. یک قاشق چایخوری از مخلوط معمولاً حاوی ۳۰۰-۱۰۰ میلی گرم ژله رویال می باشد، حدود دزی که معمولاً پیشنهاد می شود. با این وجود، چیزی درباره حفاظت ژله رویالدر چنین مخلوطی معلوم نیست. پس باید در یخچال نگهداری شود. ماده غذایی دیگری که غالباً با ژله رویال در بعضی از کشورهای اروپایی مخلوط می شود ((ماست)) است که اسیدیته ای شبیه ژله رویال دارد و به یخچال نیز نیاز دارد. ماست فعلاً یک ماده غذایی ارزان قیمتی برای مصرف کنندگان است که اغلب غنی سازی بیشتر آن با ژله رویال بر ارزش آن می افزاید.

کاربرد در آزمایشات حیوانی

در مطالعاتی بررسی برخی از بیماریهای انسانی در حیوانات به منظور تشخیص مکانیسم های تاثیر ژله رویال انجام شده است. بدین ترتیب مشخص شده است که ژله رویال می تواند مقادیر کلسترول و تری گلیسیرید های پلاسمای خون را کاهش دهد و کلسترول شریانی در خرگوش ها زمانیکه این اختلالات از راه آزمایش فراهم گردیدند رسوب می کند، اظهار نمودند که هر چند ژله رویال هیچ گونه تأثیری روی مقادیر چربی در پلاسمای خون در خرگوشهای معمولی ندارد ولی می تواند کلسترول خون حیوانات تغذیه شده با جیره غذائی خاص که موجب مقادیر زیاد کلسترول خون آن ها شده کاهش دهد.

همچنین دریافتند که ژله رویال به بهبود استخوان در خرگوشها کمک کرد. بهبود زخم های پوست و اثر ضد التهابی در مورد موشهای صحرائی نشان داده شده است.

کاربرد در آزمایشات انسانی

تحقیقات در مورد تأثیر ژله رویال روی افراد انسان بسیار زیاد و متنوع است. بویژه در اروپای شرقی، مطالعاتی به زبان روسی ارائه گردید. با این وجود ارزیابی بیشتر مطالعات از نظر علمی مشکل است. هرچند، بسیاری از آنها به عنوان نشریات علمی ارائه شده است ولی اغلب فاقد جزئیات روشهای آزمایش می باشند. بنابراین، اطلاعات ارائه شده باید فقط به عنوان نشانه ای از اثرات احتمالی تلقی گردد که به آزمایشگاه های درمانگاهی (کلینیکی) بیشتری نیاز دارد.

 

فهرست بعضی از اثرات ژله رویال روی انسان

کاربردها

شرح

نوزادان زودرس و اطفال دارای کمبودهای مواد غذائی مختلف

۸-۱۰۰ میلی گرم بصورت خوراکی، بهبود وضع عمومی، افزایش در وزن، اشتها، سلولهای خونی قرمز و هموگلوبین

بیماران مسن( ۷۵-۷۰ ساله)، انورکسیک(anorxic )، افسرده،  فشارخون پایین

۲۰ میلی گرم تزریق هر دو روز یکبار، بهبود در زمینه همه مشکلات. 

20 میلی گرم هر دو روز یکبار بصورت خوراکی خورده شود.

روانپزشکی

بهبود ضعف، اختلال روانی، مسائل هیجانی و مقابله با اثرات جانبی داروهای روان گردان

سل مزمن

مخلوط ژله رویال، عسل وجین سنگ (ginseng)، بهبود در افزایش وزن و شرایط فیزیکی، تغییرات خصوصیات خون

تحریک متابولیسم

تحریک قابل مقایسه با آن به وسیله پروتئین فرض می گردد اثر سبب فعالیت ترکیبات آنزیمی باشد

التیام زخم

۵-۳۰ میلی گرم در لیتر تزریق در تاولهای سوختگی، بهبود مجدد رشد پوست

 

کاربرد در فرآورده های شبه دارویی

این دسته از تولیدات به داروهایی شباهت دارند که شکل عرضه آن مطرح می باشد، اما از نظرات دیگر این تولیدات هیچ فرقی با مکمل های غذائی و غذاهای شرح داده شده در دو بخش قبلی ندارند، با این وجود به تکنولوژی پیشرفته تری برای تولید و بسته بندی نیاز دارند و تقاضاهای زیادتر در زمینه پایداری و همچنین کنترل کیفیت ایجاد می شود. به همان دلایل برای بسیاری از این کاربردها، پودر ژله رویال را مورد استفاده قرار می دهند.

ژله رویال در ترکیبات شبه داروئی معمولاً به خاطر اثرات تحریکی آن گنجانیده می شود. بعلاوه جهت حل مشکلات بهداشتی ویژه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. تبلیغات یا دیگر اطلاعات عمومی باید با احتیاط زیادی انجام گیرند و ژله رویال هرگز نباید به عنوان جایگزینی برای سایر معالجات مورد استفاده قرار گیرد، مگر آنکه درمان بوسیله پزشک صلاحیت دار تأیید شده باشد.

کاربرد در لوازم آرایشی

بجز قاره آسیا در سایر نقاط دنیا احتمالاً زیادترین استفاده ژل رویال در لوازم آرایشی است. ژله رویال در بسیاری از داروهای پوستی استفاده می شود، ولی بیشتر استفاده از آن برای تازگی پوست و ترمیم و بازسازی است. همچنین در کرمها و پمادها جهت بهبود سوختگیها وسایر زخمها استفاده می گردد. معمولاً به مقادیر خیلی کم (۰۵/۰ تا ۱% ) اضافه می شود، اما احتمال فساد سریع آن وجود دارد. هیچگونه اطلاعات دقیقی در مورد عدم تأثیر در دسترس نمی باشند. معمولاً نوع فریز خشک ژل بعلت سهولت نقل و انتقال ترجیح داده می شود. به خمیر ژل و لاکتوز مخلوط شده در صفر درجه سانتیگراد ژل تثبیت شده گویند. این خمیر را بعد می توان به فرآورده های آرایشی اضافه کرد.

سایر کاربردها

کاربردهای دیگر ژله رویال استفاده آن در خوراک دام می باشد. بویژه (تازه یا فریز خشک) جهت تحریک کردن اسب های مسابقه ای مورد استفاده قرار گرفته است. جهت مقاصد آزمایشی نیز به عنوان غذا در پرورش کرمها و حشرات استفاده می شود.

+ نوشته شده در  یکشنبه هفتم اسفند 1390ساعت 13:24  توسط محمد رضا مسعود  | 

ژله رویال یا غذای شاهانه

 

توسط غدد مادون حلقوی زنبورهای کارگر پرستار ، در سنین 2 تا 12 روز گی ترشح می شود و به عنوان غذای اصلی ملکه در تمام دوران زندگی او  و به عنوان غذای لارو کارگرها و نرها در سه روز اول رشد آنها داده می شود . تولید و ترشح ژل رویال توسط زنبورهای پرستار بستگی به تغذیه آنها از گرده گل دارد .

خصوصیات و ترکیب شیمیایی ژله رویال :

فرآورده های است با رنگ سفید مایل به زرد روشن ، کلوئیدی و چسبناک  با عطری مختصر و مزه ای تند ، در آب حل شده و کمی کف تولید می کند . دارای عملکردی اسیدی ( 5/4 – 5/3 = PH ) و وزن مخصوص آن 1/1 می باشد . دارای مقدار زیادی ازت می باشد .

ترکیبت شیمیائی ژله رویال بسیار پیچیده بوده و بر اثر مرور زمان ترکیب آن تا حدودی تغییر می کند . متوسط ترکیب ژله ای که  از سلولهای ملکه 4-3 روزه استخراج و تجزیه شده به شرح زیر بوده است .

آب 05/66 درصد

پروتئین 34/12 درصد .

چربی 46/5 درصد .

کربوهیدات 49/12 درصد

مواد معدنی 82/0 درصد .

مواد ناشناخته 84/2 درصد .

پروتئین ژله رویال از نظر اسیدهای آمینه ضروری بسیار غنی است .

اسید های آمینه ژله رویال :

اسید آسپارتیک

والین

ایزولوسین

گلیسین

اسید گلوتامیک

آلانین

فنیل آلانین

هیستیدین

لوسین

سرین

ترئونین

متیونین

لیزین

پرولین

لایروزین

سیستین

 

همچنین محققان ژله رویال را غنی از کلسیم  ، پتاسیم ، آلومینیم ، آهن ، روی ، منگنز و همچنین مقادیر کمی مس ، کبالت ، سرب و استرمتیوم می دانند .

ویتامین های ژله رویال:

1 - ویتامین هائی که به نسیت زیاد در ژله رویال وجود دارد:

1 B ، 2 B ،3 B  ،5 B ، 6 B ، 7 B 8 B ، 9 B ، 12 B

2 – ویتامین هائی که به نسبت کم در ژله رویال وجود دارند :

ویتامین A  و C ، کمپلکس D  و کمپلکس K  ضمناً ژله رویال به واسطه داشتن ماده ای به نام  10 – hydroxyl deconoic  خاصیت باکتری کشی دارد .

نحوه استخراج ، و تهیه و نگهداری ژله رویال :

ژله رویال اساساً از غدد شیری Hypopharyngeal glands  ترشح میشود که در غدد سر و در زیر حلق قرار دارد . این غدد فقط در کارگرهای جوان بین سنین 3 الی 12 روز گی فعال هستند و در اثر تغذیه از گرده و نان زنبور  bee bread  به وجود می آید . ترشحات این غدد حاوی پروتئین ، چربی ، آب و مقداری کربوهیدرات می باشد . این غدد هم می توانند ژله رویال ملکه و هم ژله رویال کارگری تولید نمایند . گرچه غدد  شیری عامل تولید ژله رویال می باشد . علاوه بر آن غدد آرواره ای یا  Mandibular glands   ، غدد لب پائین Labial glands  ، غدد قفسه سینه  Thorasis glands   نیز دارای ترشحاتی هستند که برای تولید غذای لاروی مصرف می شوند . ترکیبات ژله رویال کارگر و ملکه زنبور عسل در سه روز اول اختلاف با هم ندارند ولی هر چه از سه روز اول می گذرد اختلاف بین آنها زیاد تر می شود .

روش های تولید و جمع آوری ژله رویال :

الف ) روش های طبیعی :

  در کندوها و جمعیت هائی که شرایط لازم را برای تکثیر و بچه دهی دارند حجره های ملکه یا شاخون های زیادی انباشته از ژله رویال به وجود می آید و از این سلولها در روز سوم بعد از تشکیل ، ژله نسبتاً زیادی جمع آوری می شود و بعد از بسته شدن درب شاخنها به تدریج ژله حالت نسبتاً سفت ژلاتینی پیدا می کند .

در اوایط بهار در مناطق معتدله و از اوایل اسفند ماه در مناطق قشلاقی و گرمسیری جمعیتها و کلنی هائی که زنبوران کارگر جوان زیادی دارند ، اگر به هر علتی ملکه و مادر خود را از دست داده باشند ، بلافاصله اقدام  به ایجاد شاخون های زیادی با ذخایر ژله رویال فرائان خواهند نمود . زیرا  زنبوران کارگر جوان از روز دوم بعد از تولد تا روز ششم حداکثر میزان ژله رویال رااز طریق غدد شیری و آرواره ای ودر  صورت مساعد بودن روند و جریان گرده و شهد از طبیعت ، ترشح کرده و در اختیار لاروهای ملکه ( و سایر لاروها به نسبت کمتر) زنبور عسل قرار می دهند و تولید کنندگان می توانند با قاشقک ها و سایر ابزار بعد از خراب نمودن شاخون ها ژله رویال حجره ها را جمع آوری کنند . به هر حال کندوهای قوق در موقع و زمان بچه دهی و نیز به هنگام یتیم شدن منابع تامین ژله رویال برای زنبورداران و تولید کنندگان مربوطه خواهند بود .

ب ) روش های مصنوعی :

در همه واحدهای پرورش ملکه می توان توام با تولید ملکه اقدام به تولید ژله رویال نمود . زیرا در واقع بخشی از پروسه  و روند عملیاتی تولید ملکه و تولید ژله رویال مشابه می توانند باشند . بعد از سازماندهی کندوهای مادری ، لاروهای یکروزه به کندوهای پرستار ( کندوهای شروع کننده ) انتقال داده می شوند . کندوهای شروع کننده در زمان  پیوند لارو باید در وضعیت و موقعیتی شبیه حالت بچه دهی کندو در حالت طبیعی باشند تا پذیرش لاروهای پیوندی با راندمان خیلی بالائی همراه باشند . روز بعد از پیوند می توان از پذیرش و یا عدم پذیرش لاروها با انجام بازدید های لازم مطلع شد . در صورت پذیرفته شدن لارو ها ته و کف حجره های پیوندی به تدریج از ژله رویال پر می شوند . در روز سوم لاروی و پیوند مقدار ژله به حداکثر می رسد که با وسایل لازم ( چه قاشقک های چوبی یا فلزی و چه با دستگاه های کنده و یا سرنگ مخصوص ) می توان ژله حجره ها را بعد از برداش و خارج کردن لاروها استحصال نمود .

لازم به ذکر است که از 90 تا 120 حجره لارو می توان در کندوهای شروع کننده به نسبت قوی و ضعیف بودن کندو ، برای جمع آوری ژله استفاده نمود . زیرا در این عملیات بیشتر مقدار ژله اندوخته شده مطرح است و نه کیفیت ملکه ها و لاروهای تولیدی ، واضح است که هر چه تعداد کندوهای پرستار شروع کننده و تعداد حجره های پیوندی بیشتر باشد مقدار تولید ژله رویال در جریان اجرای عملیات بیشتر خواهد بود . تا بعد از بسته بندی در ظروف مربوطه به بازارهای مصرف و یا محل های نگهداری حمل شوند . برای تهیه یک کیلو گرم ژله رویال به حدود 2500 سلول ملکه نیاز است . ژله های استخراج شده را پس از صاف کردن به وسیله پارچه های صافی بسیار ریز در ظروف شیشه ای در بسته ریخته و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری می نمایند .

مشخصات کلنی های پرستار برای تولید ژله رویال:

همانطور که گفته شد برای تولید ژله رویال در سطح وسیع از طریق یکی از روشهای پرورش ملکه استفاده می شود و در پرورش ملکه نیز به هر طریق که باشد . نیاز به کلنی های پرستار می باشند . وظیفه اصلی کلنی ها پرستار ، پرستاری از لاروهای جوانی می باشد که از کندوهای مادر به آنها انتقال داده می شود . بنابر این هر چه پذیرش آنها برای سلول ملکه بیشتر باشد از نظر زنبور دار مطلوبتر خواهد بود و ژله بیشتری تولید خواهد شد .

عوامل متعددی در حصول به نتیجه ( تولید ژله رویال) موثر است .

1 - نژاد کلنی های پرستار: کندوهای محلی و بومی برای پرستاری بهتر از نژاد های اصلاح شده می باشند .

2 – سلامتی کندوهای پرستار

3 – شرایط مناسب کندو .

4 – وضعیت نسلی و تعداد زنبورهای جوان .

بهترین زمان برای پرورش ملکه در هر منطقه زماناوج پرورش نوزادان می باشد چون در این زمان زنبوران پرستار به مقدار زیاد در کلنی بوده و کلیه نیازمندی های سلول ملکه (شاخون) را برآورده می نمایند .

همچنین کلنی های تولید ژله رویال باید دارای شرایط زیر باشند :

1 – بسیار قوی و پر جمعیت بوده و اکثر جمعیت آن را زنبوران پرستار جوان تشکیل دهند .

2 – گرده به مقدار کافی در کندو و جود داشته باشد.

3 – شهد و یا عسل به مقدار کافی  در اختیار کندو باشد .

4 – شرایط آب و هوائی مناسب باشد.

نگه داری و محافظت از ژله رویال :

ژله رویال در هوا باز و آفتابی بسیار ی از مواد اصلی خود را از دست می دهد . در داخل یخجال معمولی در دمای 4 تا 5 درجه سانتی گراد بالای صفر مدت زیادی می توان ژله را نگهداری نمود . ضمن اینکه ژله مواد اصلی خود را حفظ کند . به طور کلی شرایطی را که باید جهت نگهداری ژله رویال در نظر گرفت عبارتند از :

1 – ژله رویال باید در داخل شیشه های ضخیم رنگی نگهداری شود .

2 – در مقابل هوا و نور قرار نگیرد .

3 – محیط نگهداری ژله رویال مرطوب نباشد .

ژله رویال در شرایط آژمایشگاهی تا مدت 18 ماه بدون اینکه تغییری در ترکیبات و کیفیت آن به وجود آید نگهداری نموده اند و ژله نگه داری شده را باید در پرورش ملکه نیز بکار بردند و ملکه حاصله وضع نرمالی داشتند .

نگهداری ژله رویال در بعضی از کشورها به این طریق می باشد : ژله رویال در آزمایشگاه های مخصوص خیلی به آسانی بخار می شود و به این صورت آب خود را از دست می دهد ( تحت فشار و حرارت 50 درجه سانتیگراد ) محصول بدست آمده ماده ای است که می توان مدت  زیادی آن را بدون آنکه تغییری در خواص و ترکیبات مواد خشک آن به وجود آمده باشد نگهداری نمود .

می توان ژله رویال را در همان حالت تازگی با عسل مخلوط نمود ( یک گرم ژله رویال + 100 گرم عسل) و در شیشه های مخصوص نگهداری نمود . مقدار ژله بدست آمده از یک حجره به یک گرم نمیرسد و حداکثر ژله رویال بدست آمده از یک حجره حدود 800 میلی گرم  و میانگین در حدود 150 – 200 میلی گرم می باشد .

در صورتی که لازم باشد ژله رویال را برای مدت طولانی نگهداری نمود باید آن را در سرد خانه یا فریزر ( زیر صفر درجه  سانتیگراد ) نگهداری کرد .

موارد استفاده ژله رویال و خواص داروئی و درمانی آن :

در موارد استفاده  از ژله  رویال به غیر از کاربرد اصلی آن در تغذیه نوزادان و ملکه زنبور  عسل  اختلاف  نظرات زیادی وجود دارد .

آنچه مسلم است این است که ژله رویال به خاطر ترکیب شیمیائی بسیار پیچیده اش و همچنین به دلیل داشتن مقادیر بسیار قابل توجهی پروتئین  ، چربی ، قندها ، ویتامین ها  و مواد نا شناخته  دیگر تاثیر بسیار شگفتی روی فیزولوژی و بیولوژی ملکه زنبور عسل داشته اگر چه ملکه از نظر مبداء تولید و ژنتیک با زنبورهای کارگر یکسان می باشد ولی بخاطر تغذیه از این ماده عذائی با ارزش ، کاملاً از نظر خصوصیات ظاهری و رفتاری و بیولوژی از سایر زنبورها متمایز میگردد به همین دلیل چنین به نظر می رسد که ژله رویال احتمالاً اثر مشابهی روی انسان و سایر حیوانات دارد . در زیر به پاره ای از موارد مصرف آن اشاره می شود :

1 – در تقویت قوای جنسی و افزایش میل جنسی سالیان متمادی یک موضوع جالب و بحث بر انگیز بوده است .

2 – در بعضی از کشور ها از این ماده در ساخت کرمهای زیبائی برای حفظ سلامت ظاهری و محافظت از پوست مورد استفاده قرار میگیرد .

3 – افزودن ژل رویال به جیره غذائی حشرات ، خوکچه های هندی ، موشها و دیگر جانوران آزمایشگاهی طول عمر آنها را تا 3/1 بیشتر نموده است .

4 - دکتر موور فرانسوی  عقیده دارد  ژله رویال داروئی عالی برای پیشگیری موقت پیری زودرس می باشد .

5 – در ساختن مواد حافظ پوست یکی از عناصر اصلی است .

6 – به علت داشتن ماده شیمیائی استیل کولین در درمان ناراحتیهای عصبی و بیماری های مربوط به فشار خون مصرف مورد مصرف قرار گرفته است .

7 – ژله رویال دارای خاصیت  آنتی بیوتیکی و باکتری سیدی با طیف  و عملکرد وسیعی است که می بایست مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد .

8 – در بیماری های قلب  ، قلب ، عروق و رگها ، ناراحتی  لوله گوارش ، ورم سرخرگها ، پارکینسون  ، مداوای آنفلو آنزا  ، سل  و تب مالت مورد استفاده قرار گرفته و نتایج موفقیت آمیزی داشته است .

9 – استفاده از ژله رویال در صنایع دارو سازی ( به صورت آمپول های خوراکی ، تزریقی و قرص و گپسول استفاده می شود ) .

10 – استفاده از ژله رویال در صنایع آرایشی .

11 – ژله رویال برای تقوقت حافظه خواص شگفت انگیزی دارد .

پاره ای از روش های مصرف ژله رویال :

ژله رویال را هم با عسل و هم  به صورت خالص می توان مصرف نمود . به علاوه ژله رویال را می توان به صورت سرم  هم تزریق نمود  Api serum  که در این صورت نتیجه بهتری عاید خواهد شد .

ژله رویال را به صورت خالص برای کودکانی که بیش از یک سال سن دارند روزانه 30 – 20 میلیگرم نیم ساعت قبل از صبحانه با استفاده از قاشق کوچکی زیر زبانی مصرف می کنند . مدت معالجه 20 روز می باشد که پس از یک  هفته فاصله دوباره باید تکرار شود . این مقدار برای افراد مسن روزانه 100 – 50 میلیگرم می باشد که روزانه دو یا سه وعده 30 دقیقه  قبل از غذا باید مصرف شود . بنا به عقیده  برخی از دانشمدان مصرف ژله رویال باید با وزن انسان رابطه مستقیم داشته باشد و این رابطه مقدار  یک میلیگرم ژله خالص در مقابل یک کیلو وزن  در روز می باشد .

به علاوه بنا به نظر یه ای چون ممکن است اسید معده  در خاصیت اصلی ژله رویال اثر کند در بعضی از کشورها آنها را داخل کپسول های مخصوص قرار می دهند که این کپسول ها در داخل  معده حل نمی شود و نتیجه کپسول  مستقیماً وارد روده می شود و در آنجا هضم شده مستقیماً وارد خون میگردد. ژله خالص رامی توان با عسل مخلوط و بعد مصرف نمود برای این کار 100  گرم ژله رویال را با یک کیلو گرم عسل مخلوط می کنند و مخلوط را در یخچال نگهداری  کرده و در مدت 8 – 12 روز بایستی مصرف گردد . ضمناً ژله  رویال را به صورت  مخلوط با گرده و یا مخلوط  با آب نیز استفاده می شود . ژله رویال در سایر مکملهای غذائی  نیز استفاده می شود استفاده از ژله رویال به عنوان  یک عنصر محرک به علت داشتن ویتامین 5 B  ( اسید پانتوتنیک) در بسیاری از تولیدات بهداشتی استفاده می شود .  مهمترین روش مصرف ژله رویال که امروزه در بیشتر کشورهای خارجی معمول است تزریق زیر جلدی یا پوستی و با درون ماهیچهای ( عضلانی ) آن است و از طریق زیر  زبانی هم مورد استفاده زیادی  دارد زیرا به سرعت توسط مخاطهای زیر زبانی جذب شده و بدون گذاشتن از روده وارد جریان خون میگردد . مصرف زیر زبانی آن ، امکان جذب سریع عناصر فعال آن را بدون دخالت شیره معده فراهم میکند .

کشوره های عمده تولید کننده ژله رویال :

در مناطقی که از شرایط آب و هوائی خوبی  برخوردارند میزان تولید ژله رویال بالاست . مقدار تولید ژله رویال در چین و تایوان متمرکز گردیده به طوری که در سال 1984 ژله رویال چین 400 تن در سال بوده است . جمهوری کره  و هنگ کنک و بعضی از کشورهای آسیای شرقی هم تولید کننده ژله رویال هستند . سالانه در کشور ژاپن 24 تن  ژل تولید میگردد و به میزان 99 تن نیز وارد می شود . قیمت عمده فروشی ژله رویال تازه 1000 تا 2500 دلار در کیلو می باشد .

+ نوشته شده در  شنبه بیست و نهم مرداد 1390ساعت 8:49  توسط محمد رضا مسعود  |